Wednesday, March 4, 2009

Burung gagak berkerumun patuk mayat bayiTELUK BAHANG - 5 marvh 09 -Kehadiran sekumpulan burung gagak yang mengerumuni sesuatu di tepi jalan Batu Feringghi berdekatan kawasan Pulau Asmara di sini bukanlah asing bagi tukang sapu Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), T. Verappa, 36.
Namun, semalam dia berasa tidak sedap hati lalu berpatah balik untuk melihat apa yang sebenarnya dikerumuni oleh kumpulan gagak tersebut.
Mengejutkan, kumpulan gagak itu sedang mematuk mayat seorang bayi yang masih bertali pusat dalam keadaan tertiarap di sebatang longkang di situ.
"Walaupun saya sudah terlajak kira-kira 100 meter dari tempat itu, tapi saya berasa lain macam pula sebab jumlah burung itu terlalu banyak.
"Saya hampir pengsan apabila mendapati benda yang dikerumuni itu merupakan mayat seorang bayi lelaki yang cukup sifat," katanya ketika di temui semalam.
Menurut Verappa, ketika kejadian pada pukul 10.30 pagi itu, dia baru selesai menyapu sampah di kawasan berhampiran.
Siasatan lanjut dijalankan mengikut Seksyen 309 B Kanun Keseksaan atas kesalahan membunuh anak dan sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga 20 tahun atau denda atau kedua-duanya sekali,” katanya.Sementara itu, Pakar Pathologi dan Forensik HPP, Datuk Bhupinder Singh ketika dihubungi, berkata berdasarkan pemeriksaan yang dijalankan punca kematian disebabkan sesak nafas akibat lipatan tuala pada badan bayi berkenaan.Beliau berkata, siasatan juga mendapati tiada kesan kecederaan lain di badan bayi malang itu.Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Barat Daya di talian 04-8662222 atau mana-mana balai polis berhampiran.

2 comments:

  1. apa punya dajal punya manusia yang sanggup buat mcm nie...oh dunia...

    ReplyDelete
  2. esok mak dia mati tau la dia,mak oh mak kenapa mak buang dan bunuh saya...?

    ReplyDelete